Fogorvosi látogatás - iskolakezdés előtt

Senkinek nem a kedvenc időtöltése fogorvosi rendelőbe menni, de a nem szeretek és nem szeretek között is ki lehet alakítani a különbséget. Sajnos vannak, akik egyenesen rettegnek a fogorvostól, ami valószínűleg egy rossz gyerekkori élmény miatt van.

Fontos, hogy az első fogorvos látogatás milyen élmény lesz, hogy a gyermekben ne negatív érzés alakuljon ki a fogorvosi székkel kapcsolatosan.

Általában a fogorvosok azt ajánlják, hogy legalább egyszer vigyük el gyermekünket ellenőrzésre, miután az első fogak megjelennek, ami átlagosan fél-1 éves kor körül történik meg.

A korai kontroll vizsgálat segít abban, hogy gyermekünk megszokja a fogorvosi látogatást, ezzel megelőzhetjük a későbbi félelmek kialakulását.

Emellett a fogorvos segít a fogszuvasodás elleni megelőző terv kidolgozásában és az egészséges szájhigiénés szokások kialakításában.

Iskola kezdés előtt a gyermekek már olyan korba vannak, hogy mindenképp fontos kialakítani a saját kis szájhigiéniai szokásaikat. Ebben tudnak fogorvosaink segítséget nyújtani. 

Keressétek bizalommal rendelőinket időpontért!