Szájsebészet

Szájsebészet - fájdalommentes beavatkozások

 
Általánosságban a szájsebészet a fogak, az állcsontok és a lágy részek (nyálmirigyek, íny, ajak) elváltozásainak, megbetegedéseinek gyógyításával foglalkozik, azonban manapság már sok átfedés tapasztalható a fogászat más ágazataival. Így a szájsebészet számos beavatkozást elvégez, például
 • a fogak és foggyökerek eltávolítását egyszerű és sebészeti úton
 • gyökércsúcs rezekciót
 • bölcsességfogak eltávolítását
 • állcsonttörések, baleset okozta sérülések ellátását
 • arcüregzárást
 • a szájüreg daganatainak kezelését
 • nyálmirigy-betegségeket
 • fogászati implantációt
 • fogpótlást
Mivel ennyire szerteágazó a szájsebészet területe, nem csoda, hogy sok pácienst érint ez a tág témakör. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ezeket a kezeléseket képzett és rutinos szakorvosok végzik, akik nagy gondot fordítanak a páciens kényelmére, fájdalommentességére, általános közérzetése mind az eljárás alatt, mind pedig utána. 
 

Miért lehet szükség a fogak eltávolítására?

 
Szükséges lehet a fogak eltávolítása, amennyiben
 • mozognak
 • nagymértékű gyulladásnak vannak kitéve
 • megsérült a gyökér, és más kezelés nem alkalmazható
 • a fog koronája tönkrement a nagymértékű fogszuvasodás következtében és nem lehet tömést, fogmegtartó kezelést alkalmazni rajta
 • esztétikai és funkcionális hátrányt jelentő, szám feletti fogak vannak jelen a szájüregben
 • kiemelkedő, vagy dőlt fogak vannak a szájüregben
 
A fog elvesztése természetesen az egyik legutolsó dolog, amit számba veszünk, azonban számos esetben ez az egyetlen enyhülést, vagy esztétikai javulást eredményező eljárás. A foghúzás alkalmával Ön kiemelt odafigyelést és teljes fájdalommentességet kap.
 

Mikor válik szükségessé a bölcsességfog eltávolítása?

 
A közhiedelemmel ellentétben a bölcsességfogak nem minden esetben okoznak problémát. Amennyiben elegendő hely áll a rendelkezésükre, hogy kibújjanak, úgy a bölcsességfogakat nem szükséges eltávolítani. Számos esetben pedig még fájdalmat sem okoznak. A problémákat az okozhatja, ha
 • nincs elegendő hely
 • nem nőnek ki teljesen a fogak, részben íny borítja a felületüket
Amennyiben fennál a veszélye, hogy a bölcsességfogak "összekócolhatják" a fogsort, úgy fogszabályzó szakorvos is javasolhatja a bölcsességfogak eltávolítását. A bölcsességfog eltávolítása tökéletesen rutin feladat, semmilyen aggodalomra nem ad okot a páciens részéről - Önnek nincs félnivalója.
 

Hogyan történik a foghúzás?

 
A foghúzás fázisai a
 1. helyi érzéstelenítés, amely során gondoskodunk róla, hogy az eljárás az Ön számára semmilyen fájdalmat ne okozzon (bonyolultabb beavatkozások esetén altatásban is lehetséges elvégezni a kezelést)
 2. a fog eltávolítása következik, sepciális eszközök segítségével
 3. végezetül a keletkezett seb alapos kitisztítása a vérzés megszüntetésével párhuzamosan
 

Mi is az a foggyökércsúcs eltávolítás?

 
Amennyiben gyökérkezelt fog esetén a gyökércsúcsnál gyulladás jelentkezik szájsebészeti megoldásként alkalmazható a gyökércsúcs csonkolása, azaz a gyökércsúcs rezekció, mely a fog megtartását célozza. A beavatkozás az ínyen való apró metszéssel történik, amelyen keresztül a gyulladásos csontterület, és a foggyökér csúcsa kerül eltávolításra.
 

Mikor lehet szükség arcüregzárásra?

 
Az arcüreg, vagy más néven szinusz, a felső állcsontban, a fogak fölött helyezkedik el. Arcüregzárásra akkor van szükség, ha az arcüreg megnyílik. Az arcüreg akkor nyílhat meg, ha a nagyőrlők eltávolítását követően szövődmények lépnek fel. Ekkor a fog helyén keresztül az arcüreg kapcsolatba kerül a szájüreggel, és a szervezetünkbe bevitt táplálék az orrunkon keresztül a szabadba jut. Emellett a különböző baktériumok is bejuthatnak az arcüregbe, ami váladékozó gyulladáshoz vezethet.
 
Az arcüreg zárása során a kihúzott fog helyénél bemetszések ejtése szükséges az ínyen, mellyel lebeny képződik, majd a seb feletti varratok segítségével egyesítésre kerül, így el lehet zárni egymástól az arc- és a szájüreget. Majd 1-2 hét után a varratok eltávolításra kerülnek. Ha nem kerül sor az arcüreg lezárására, az elfogyasztott étel és ital az orrüregbe kerülhet, ami gennyes arcüreggyulladáshoz vezethet, és ami már fül-orr-gégészeten kezelendő.
LÁTOGASS EL HOZZÁNK, 12 RENDELŐNK KÖZÜL TALÁLD MEG A SZÁMODRA MEGFELELŐT! 
Fogászat választó

Válasszon rendelőink közül a lista szűkítéséhez!

Árkád Dental akciók

Esztétikai fogászati kezelések

Esztétikai fogászati kezelések a(z) Árkád Dental fogászaton

Megadhatjuk Neked azt a mosolyt, amilyet mindig is szerettél volna! Meglepő és csodaszép eredmény! Újra magabiztos lehet a mosolyod! Egészséges és csillogóan fehér fogak!

részletek a(z) Árkád Dental oldalán
Parodontológia - fogágybetegség

Parodontológia - fogágybetegség a(z) Árkád Dental fogászaton

A parodontológia fogággyal, illetve a fog körüli tartószövetek megbetegedéseivel foglalkozó tudományág. A szájüregben naponta képződik lepedék, amely a fogközökben és az íny mentén is lerakódik, s hosszú ideig való fennállását követően a szövetek károsodását, pusztulását okozza.

részletek a(z) Árkád Dental oldalán
Altatás (Kizárólag az Árkád Dentalban érhető el)

Altatás (Kizárólag az Árkád Dentalban érhető el) a(z) Árkád Dental fogászaton

Az altatás igénylésével a páciens számára elkerülhetőek a beavatkozásokkal járó kellemetlenségek, esetleges rossz emlékek. Az altatást az Árkád Dentalnál minden esetben szakképzett aneszteziológus team végzi világszínvonalú, a legújabb és legbiztonságosabb berendezések és eljárások alkalmazásával.

részletek a(z) Árkád Dental oldalán
Implantológia - fogpótlás

Implantológia - fogpótlás a(z) Árkád Dental fogászaton

Egy fog elvesztése számos kellemetlen következménnyel járhat, mi segíthetünk a megoldásban. Az implantátum a legmodernebb, leginkább esztétikus és hatékony megoldást jelent a fogvesztés problémára.

részletek a(z) Árkád Dental oldalán
Bartók Dental akciók

Esztétikai fogászat - A nemcsak egészséges, de szép mosolyért

Esztétikai fogászat - A nemcsak egészséges, de szép mosolyért a(z) Bartók Dental fogászaton

Egy egészséges, fehér fogsor látványa nemcsak esztétikumával varázsolja el az embereket, de bizalmat is kelt bennük. Akár egy állásinterjút, vagy csak a mindennapi életben történő érvényesülést is megkönnyítheti egy ápoltságot sugárzó, szép fogsor. Próbálja ki, milyen érzés mindig magabiztosabbnak lenni, örömmel és önfeledten mosolyogni, nevetni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy személyre szabott konzultáció keretében vitathassuk meg, mire is van Önnek szüksége!

részletek a(z) Bartók Dental oldalán
Implantológia - Éljen újra teljes életet!

Implantológia - Éljen újra teljes életet! a(z) Bartók Dental fogászaton

A fogimplantátum a legmodernebb, leginkább esztétikus és funkcionalitásban is a leghatékonyabb megoldást jelenti a fogvesztés problémájára. Ma már kiváló minőségű kezelések érhetőek el, amelyek segítségével Ön újra teljes, önfeledt hétköznapokat élhet meg.

részletek a(z) Bartók Dental oldalán
Parodontológia - az egészséges fogágyért

Parodontológia - az egészséges fogágyért a(z) Bartók Dental fogászaton

A parodontológia a legkellemetlenebb tünetek elmulasztására, és a tüneteket okozó állapotok megszüntetésére szolgál. A fogággyal, illetve a fog körüli tartószövetek megbetegedéseivel foglalkozó tudományág, amely segít, hogy még nagyon sokáig erős, ép fogakkal büszkélkedhessünk.

részletek a(z) Bartók Dental oldalán
Déli Dental akciók

Esztétika a fogászatban

Esztétika a fogászatban a(z) Déli Dental fogászaton

Az esztétikai fogászatba tartozik a foghehérítés számos fajtája. A fogászati héjakkal pedig hollywoodi mosolyt varázsolhatunk Önnek.

részletek a(z) Déli Dental oldalán
Parodontológia - ínyproblémák kezelése

Parodontológia - ínyproblémák kezelése a(z) Déli Dental fogászaton

A parodontológia a fogágy problémákkal, illetve a fog körüli tartószövetek megbetegedéseivel foglalkozó tudományág. A szájüregben naponta képződik lepedék, amely a fogközökben és az íny mentén is lerakódik, s hosszú ideig való fennállását követően a szövetek károsodását okozhatja.

részletek a(z) Déli Dental oldalán
Implantológia - hiányzó fog pótlása

Implantológia - hiányzó fog pótlása a(z) Déli Dental fogászaton

A fogimplantátum a legmodernebb, leginkább esztétikus és funkcionalitásban is a leghatékonyabb megoldást jelenti a fogvesztés problémájára. Ma már kiváló minőségű kezelések érhetőek el, amelyek segítségével Ön újra teljes, önfeledt hétköznapokat élhet meg.

részletek a(z) Déli Dental oldalán
Flórián Dental akciók

Esztétikai kezelések

Esztétikai kezelések a(z) Flórián Dental fogászaton

Esztétikai fogászati kezelés! Pontosan megadhatjuk neked azt a mosolyt, amelyet mindig is kerestél! Esztétikai fogászati kezelés! Próbáltad már magadon? A mosoly, amilyen még soha nem volt! Korábban el sem tudtad képzelni! Meglepő és csábító eredmény! Büszke leszel magadra! Tudni fogod milyen érzés, igazán jól megjelenni! Gyere el, és megbeszéljük a kezelést! Esztétikai fogászat a harmonikus mosollyal, a Flórián Dental fogászati rendelőben!

részletek a(z) Flórián Dental oldalán
Parodontológia

Parodontológia a(z) Flórián Dental fogászaton

A parodontológia fogággyal, illetve a fog körüli tartószövetek megbetegedéseivel foglalkozó tudományág. A szájüregben naponta képződik lepedék, amely a fogközökben és az íny mentén is lerakódik, s hosszú ideig való fennállását követően a szövetek károsodását, pusztulását okozza.

részletek a(z) Flórián Dental oldalán
Implantológia

Implantológia a(z) Flórián Dental fogászaton

Ha valamilyen okokból elvesztett fogat, akkor megtapasztalta milyen következményekkel jár. Az implantátum a legmodernebb, leginkább esztétikus és hatékony megoldást jelent a fogvesztés problémára. Az implantátumoknak köszönhetően kiváló minőségű kezelések érhetők el, amelyek lehetővé teszik a gyors és kényelmes helyreállítását.

részletek a(z) Flórián Dental oldalán
Grandpark Dental akciók

Esztétikai kezelések

Esztétikai kezelések a(z) Grandpark Dental fogászaton

Egy egészséges, fehér fogsor látványa nemcsak esztétikumával varázsolja el az embereket, de bizalmat is kelt bennük. Akár egy állásinterjút, vagy csak a mindennapi életben történő érvényesülést is megkönnyítheti egy ápoltságot sugárzó, szép fogsor. Próbálja ki, milyen érzés mindig magabiztosabbnak lenni, örömmel és önfeledten mosolyogni, nevetni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy személyre szabott konzultáció keretében vitathassuk meg, mire is van Önnek szüksége! Az esztétikai kezeléseinkről itt olvashat többet:

részletek a(z) Grandpark Dental oldalán
Parodontológia

Parodontológia a(z) Grandpark Dental fogászaton

A parodontológia a legkellemetlenebb tünetek elmulasztására, és a tüneteket okozó állapotok megszüntetésére szolgál. A fogággyal, illetve a fog körüli tartószövetek megbetegedéseivel foglalkozó tudományág, amely segít, hogy még nagyon sokáig erős, ép fogakkal büszkélkedhessünk.

részletek a(z) Grandpark Dental oldalán
Implantológia

Implantológia a(z) Grandpark Dental fogászaton

Ha valamilyen okokból elvesztett fogat, akkor megtapasztalta milyen következményekkel jár. Az implantátum a legmodernebb, leginkább esztétikus és hatékony megoldást jelent a fogvesztés problémára. Az implantátumoknak köszönhetően kiváló minőségű kezelések érhetők el, amelyek lehetővé teszik a gyors és kényelmes helyreállítását.

részletek a(z) Grandpark Dental oldalán
Haifa Dent 1-2 akciók

Esztétikai kezelések

Esztétikai kezelések a(z) Haifa Dent 1-2 fogászaton

Egy egészséges, fehér fogsor látványa nemcsak esztétikumával varázsolja el az embereket, de bizalmat is kelt bennük. Akár egy állásinterjút, vagy csak a mindennapi életben történő érvényesülést is megkönnyítheti egy ápoltságot sugárzó, szép fogsor. Próbálja ki, milyen érzés mindig magabiztosabbnak lenni, örömmel és önfeledten mosolyogni, nevetni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy személyre szabott konzultáció keretében vitathassuk meg, mire is van Önnek szüksége! Az esztétikai kezeléseinkről itt olvashat többet:

részletek a(z) Haifa Dent 1-2 oldalán
Parodontológia

Parodontológia a(z) Haifa Dent 1-2 fogászaton

A parodontológia a legkellemetlenebb tünetek elmulasztására, és a tüneteket okozó állapotok megszüntetésére szolgál. A fogággyal, illetve a fog körüli tartószövetek megbetegedéseivel foglalkozó tudományág, amely segít, hogy még nagyon sokáig erős, ép fogakkal büszkélkedhessünk.

részletek a(z) Haifa Dent 1-2 oldalán
Szájsebészet

Szájsebészet a(z) Haifa Dent 1-2 fogászaton

A szájsebészet szó a legtöbb páciensünk számára nyugtalanítóan hangzik. Azonban különös figyelmet fordítunk arra, hogy Önnek semmi félnivalója ne legyen: a szájsebészeti beavatkozást egy konzultáció előzi meg, ahol sorra vesszük, milyen lehetőségek közül választhat. Ha Ön úgy dönt, hogy igénybe veszi a szájsebészeti kezelést, biztos lehet benne, hogy nem kell kínzó fájdalommal számolnia, hiszen az érzéstelenítésre és a fájdalomcsillapításra egyaránt nagy gondot fordítunk.

részletek a(z) Haifa Dent 1-2 oldalán
Implantológia

Implantológia a(z) Haifa Dent 1-2 fogászaton

A fogimplantátum a legmodernebb, leginkább esztétikus és funkcionalitásban is a leghatékonyabb megoldást jelenti a fogvesztés problémájára. Ma már kiváló minőségű kezelések érhetőek el, amelyek segítségével Ön újra teljes, önfeledt hétköznapokat élhet meg.

részletek a(z) Haifa Dent 1-2 oldalán
Jókai Dental akciók

Esztétikai kezelések

Esztétikai kezelések a(z) Jókai Dental fogászaton

A szép, egészséges és természetes mosoly nemcsak megjelenésünk, hanem jó közérzetünk záloga is, hiszen az élet minden területén önbizalmat adnak az ápolt, fehér fogak. Az esztétikai fogászat egy viszonylag új területe a fogászatnak, amely az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül. A modern fogászati anyagok és technológiák megjelenése tette ezt lehetővé. Fogászati rendelőnkben a legmodernebb fogászati anyagok és technológiák állnak rendelkezésre annak érdekében, hogy a legtökéletesebb esztétikus fogászati megoldásokat alkalmazhassuk.

részletek a(z) Jókai Dental oldalán
Parodontológia

Parodontológia a(z) Jókai Dental fogászaton

A parodontológia fogággyal, illetve a fog körüli tartószövetek megbetegedéseivel foglalkozó tudományág. A szájüregben naponta képződik lepedék, amely a fogközökben és az íny mentén is lerakódik, s hosszú ideig való fennállását követően a szövetek károsodását, pusztulását okozza.

részletek a(z) Jókai Dental oldalán
Implantológia

Implantológia a(z) Jókai Dental fogászaton

Ha valamilyen okokból elvesztett fogat, akkor megtapasztalta milyen következményekkel jár. Az implantátum a legmodernebb, leginkább esztétikus és hatékony megoldást jelent a fogvesztés problémára. Az implantátumoknak köszönhetően kiváló minőségű kezelések érhetők el, amelyek lehetővé teszik a gyors és kényelmes helyreállítását.

részletek a(z) Jókai Dental oldalán
Teleki Dental akciók

Esztétikai kezelések

Esztétikai kezelések a(z) Teleki Dental fogászaton

Esztétikai fogászati kezelés! Pontosan megadhatjuk neked azt a mosolyt, amelyet mindig is kerestél! Próbáltad már magadon? A mosoly, amilyen még soha nem volt! Korábban el sem tudtad képzelni! Meglepő és csábító eredmény! Büszke leszel magadra! Tudni fogod milyen érzés, igazán jól megjelenni! Gyere el, és megbeszéljük a kezelést! Esztétikai fogászat a harmonikus mosollyal, a Teleki Dent fogászati rendelőben!

részletek a(z) Teleki Dental oldalán
Implantológia

Implantológia a(z) Teleki Dental fogászaton

Ha valamilyen okokból elvesztett fogat, akkor megtapasztalta milyen következményekkel jár. Az implantátum a legmodernebb, leginkább esztétikus és hatékony megoldást jelent a fogvesztés problémára. Az implantátumoknak köszönhetően kiváló minőségű kezelések érhetők el, amelyek lehetővé teszik a gyors és kényelmes helyreállítását.

részletek a(z) Teleki Dental oldalán
Fehérvári Dental akciók

Esztétikai kezelések

Esztétikai kezelések a(z) Fehérvári Dental fogászaton

A szép, egészséges és természetes mosoly nemcsak megjelenésünk, hanem jó közérzetünk záloga is, hiszen az élet minden területén önbizalmat adnak az ápolt, fehér fogak.

részletek a(z) Fehérvári Dental oldalán
Implantológia

Implantológia a(z) Fehérvári Dental fogászaton

A fogimplantátum a legmodernebb, leginkább esztétikus és funkcionalitásban is a leghatékonyabb megoldást jelenti a fogvesztés problémájára. Ma már kiváló minőségű kezelések érhetőek el, amelyek segítségével Ön újra teljes, önfeledt hétköznapokat élhet meg.

részletek a(z) Fehérvári Dental oldalán
Parodontológia

Parodontológia a(z) Fehérvári Dental fogászaton

A parodontológia fogággyal, illetve a fog körüli tartószövetek megbetegedéseivel foglalkozó tudományág. A szájüregben naponta képződik lepedék, amely a fogközökben és az íny mentén is lerakódik, s hosszú ideig való fennállását követően a szövetek károsodását, pusztulását okozza.

részletek a(z) Fehérvári Dental oldalán